^_^

:: Senyumlah Seikhlas Hatihai kawan2..siapa kat sini yang suka senyum?? cepat angkat gigi korang.. angkat tinggi taw..hehe...korang taw tak rahsia senyuman kita?? haaa,, tak taw.. meh cini nak cite...baca sampai habis ea..


Berikut adalah rahsia disebalik senyuman:

1. Para saintis mendapati senyum dan ketawa merupakan satu senaman berbentuk jogging dalaman di mana dapat merangsang seluruh tubuh dan mampu memberi manfaat berguna kepada sistem saraf otak dan juga hormon-hormon.

2. Pengkaji percaya dengan memulakan hari dengan senyuman bukan sahaja berupaya menceriakan hidup anda tetapi memberi banyak kebaikan kepada kesihatan. Apabila kita tersenyum, badan turut 'tersenyum' dan menganggap kita gembira. Kajian menunjukkan senyuman memperlahankan aliran darah yang melalui sinus ke otak.

3. Apabila darah yang 'sudah sejuk' ini sampai ke hipotalamus (bahagian yang mengawal suhu badan dan emosi) ia menghasilkan kesan 'gembira'. Selain itu, apabila kita tersenyum, kita hanya menggunakan 17 otot muka berbanding 43 ketika mengerutkan dahi.

korang dah taw kan??? faham tak??  #eh2..mcm cikgu lak..hishhh..teruskan kan terseyum..

Senyum seindah suria yang membawa cahaya, bersinar dan menerangi seluruh ruang cekerawala, senyumlah dari hati, duniamu akan berseri. . .
 

No comments: